Завоите на Дунав и Дунавски столици от Варна и Шумен | Holiday Pirati |

Завоите на Дунав и Дунавски столици от Варна и Шумен


Авторска програма

Завоите на Дунав и Дунавски столици от Варна и Шумен

За екскурзията:


Завойте на Дунав и Дунавски столици

 

 

ТИМИШОАРА- БУДАПЕЩА- БРАТИСЛАВА- ВИЕНА-

ТУРНУ СЕВЕРИН

 

 

Комбинирана със самолет и автобус

 

 

5 дни/ 4 нощувки

Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, с включени летищни такси.

 

Човек в двойна / тройна стая

Единична стая

Дете 2-11.99г в стая с 2 възрастни

26-30.06

890

1210

870

 

 


Няма свободни стаи за записване за тази програма

Цената е на човек в ЛЕВА и включва:

 • Самолетен билет с полет Виена- Бургас   с ръчен багаж 40/30/20;

 • Транспорт с удобен автобус по програмата Варна- Виена.

 • 1 нощувки със закуски в хотел 3* в Тимишоара, Румъния;

 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Турну Северин – Орсова, Румъния;

 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Братислава, Словакия;

 • Обзорна обиколка на гр. Братислава;

 • Обзорна обиколка на гр. Будапеща;

 • Обзорна обиколка на гр. Тимишоара;

 • Медицинска застраховка за целия период на пътуване с лимит на отговорност 5 000 евро на ЗАД Дженерали

 

Задължително доплащане:

 • градска туристическа такса в хотелите по програмата.

Заплащат се на място;

 

 

Цената не включва:
Целодневна екскурзия до Виена с посещение на градините на дворците Белведере, Шонбрун и свободно време в увеселитен парк Пратер - 60 евро.

 

Корабче по завоите на Дунав при Железни Врата- 35 евро

 

Едночасов круиз по Дунав с напитка и торта- 30 евро

 

Автобусен трансфер Бургас- Варна- 20 евро.

 

 

 

 

 

разписание:

 

Тръгване от Варна: 7:30AM- ул. Антим I

Виена- Бургас 12:30/ 15:25

 

ВАЖНО:

 

 • Депозит в размер на 350 лв на човек при резервация.

 • Пълно плащане по резервацията до 30 дни преди датата на заминаване.

 • Безвизов режим. Необходими документи: валидна лична карта! 

 • Клиенти с ограничена подвижност молим да се обърнат към обслужващия ги туристически агент за допълнително съдействие и подробна информация.

 • Минимален брой участници: 35.

 • Краен срок за набирането им: 30 дни преди датата на отпътуване.

 • Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

 • Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма.

   

  ПРОГРАМА

  1-ви ден /26.06/

  Варна- Турну Северин

  Събиране на ул. Антим I във Варна, 15 минути преди тръгването, за да се настаним по местата в автобуса. Потегляне към Дробета Турну Северин в Румъния, като ще минем през Дунав Мост 2, със стоп за обяд в гр. Видин. Преминаване на границата. Настаняване в хотела в района на Турну Северин. Свободно време. Нощувка.

   

   

   

  2- ри ден /27.06/

  Железни Врата- Тимишоара

  Закуска. Напускане на хотела. Възможност за допълнителна екскурзия до Орсова и завоите на Дунав с лодка.


  Впуснете се в спиращо дъха пътешествие през сърцето на шедьовъра на природата и чудесата на историята с ексклузивна обиколка с лодка, тръгваща от старинния град Оршова, сгушен в окръг Мехединци. Този град, обитаван от спокойния залив Черна - величествено творение след завършването на язовир "Железни врата I" в началото на 70-те - служи като вход към едно незабравимо приключение по река Дунав. 2-часовото плаване ви кани да разгледате вдъхновяващите Дунавски котли, където спокойните води се срещат с величието на извисяващите се планини, предлагайки спектакъл, различен от всеки друг. Това пътуване не е просто обиколка; това е изследване на природата, преплетено с дълбоко гмуркане в историята, която е оформила тази земя. Вашето приключение ще ви отведе до шест забележителности, всяка с история за разказване. Станете свидетел на древната Табула Траяна, стояща горда повече от 2000 години, и се възхитете на скалната скулптура Децебал - най-високият в Европа и третият по големина скален паметник в света, свидетелство за изкуство и история. Обиколката не спира тук- манастирът Mraconia, мистериозната пещера Veterani - някога стратегическо военно скривалище, очарователната пещера Ponicova с нейната уникална формация през и през, и историческата плоча Szechenyi. На всяко място спираме, позволявайки ви да уловите момента, да се потопите в околностите и да погълнете богатия гоблен от истории, които всяка забележителност може да предложи.

  След обиколката се качваме в автобуса и през планината Карпати се насочваме към Тимишоара. Там ще разгледаме централната част. Историята и е богата и минава през монголското нашествие преди векове до революцията от близкото минало срещу комунистическия режим в Румъния. Ще научите и за годините на турското робство и къде се е намирала в миналото турската баня, чаршията или централната джамия. Всичко се променя, когато Тимишоара е превзет от австрийските императорски войски в началото на 18 век. През това време градът е напълно възстановен. Дървените постройки от средновековието изчезват и се изграждат нови улици и къщи, както и укрепителна система. Интересно е да се каже, че в Тимишоара е построен един от първите трамваи в света, който свързва хората от предградията с центъра на града. Тимишоара е и първото място в континентална Европа, където се използва електрическо улично осветление. Настаняване в хотела. Нощувка.

   

   

   

   

  3- ти ден /28.06/

  Будапеща- Братислава

  Закуска. От провинцията на Румъния бързо се пренасяме в съседна Унгария, известна с равнинния си релеф. По обяд пристигане в столицата Будапеща. Възможност за качване на кораб по река Дунав. Ще направим обзорна обиколка с автобуса. Ще спрем на Плодаща на Героите. Ще се разходим по главната пешеходна улица стигаща до централните градски хали. Обиколката ни завършва на хълма Гелерд.

  Продължаваме към столицата на Словакия. Там ще се разходким по тесните улички стигащи до главния площад- Павол Хвездослав, после през портата на Свети Михайл, за да стигнем до Братиславската крепост от, която се разкрива красива гледка към река Дунав.

  Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

   

   

   

  4-ти ден /29.06/

  Виена


  Закуска. Свободно време или целодневна екскурзия до Имперска Виена.

  По време на екскурзията ще видите най-добре подбраните акценти и скрити скъпоценни камъни на града. Докато се разхождаме из дворовете на императорския дворец Хофбург, ще научите интересни факти и митове за Сиси и Хабсбургската къща. Ще получите представа за историята, културата и имперското наследство на Свещената Римска империя на Виена. Акцентите включват готическото бижу на Виена, катедралата Свети Стефан, която е най-известният национален символ на Австрия и една от най-високите катедрали в Европа. Ще видите също Колоната на чумата, двореца Албертина и световноизвестната Виенска опера, която приветства забележителни имена като Моцарт, Бетовен и Бах. Ще видим още и великолепната Ратхаус (Старото кметство), Виенския университет и Бургтеатър.

  Ще имаме свобдно време в градините на дворците Шонбрун и Белведере. Към края на деня ще посетим и известния увеселителен парк. Пратер. Връщане в хотела. Нощувка.

   

  5-ти ден /30.06/

  Виена- Бургас/ Варна

  Закуска. Напускане на хотела и транфер до летището на Виена за директен полет Виена- Бургас.

  Възможност за автобусен трансфер Бургас- Варна.

   

   

   

 


Ключови думи


Мнения и коментари

Зареждане