Перлите на Трансилвания + Букурещ! От Варна | Holiday Pirati |

Перлите на Трансилвания + Букурещ! От Варна


Непознатата Румъния

Перлите на Трансилвания + Букурещ! От Варна

За екскурзията:


Перлите на Трансилвания + Букурещ

 

Включена панорамна обиколка на Букурещ

Посещение на най- голямата солна мина в Румъния.

Бонус- град Клуж Напока

Възможност за екскурзия до езерото Бъля и Фагарашкото шосе

 

 

 

 

4 дни/ 3 нощувки

 

Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая

 

Дати

Човек в двойна/ тройна

стая

Единична стая

11.07- 14.07

490

680

 


Няма свободни стаи за записване за тази програма

Цената е на човек в ЛЕВА и включва:

 • Транспорт с автобус 3/4* по маршрута с включени такси;

 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел *** в Сибиу;

 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в Предял;

 • Обзорна обиколка на гр. Букурещ

 • Обзорна обиколка на гр. Клуж Напока

 • Обзорна обиколка на гр. Сибиу

 • Трансфер до солната мина Салина Турда (изисква се входна такса)

 • Представител от туроператора по време на пътуването;

 • Медицинска застраховка за целия период на пътуване с лимит на отговорност 5 000 евро на ЗАД Групама

 

Цената не включва:

 

 • Целодневна екскурзия с включени екскурдовод и транспорт до езерото Бъля и Фагарашкото шосе: 50 лв/30лв за деца до 11, 99г.

 • Билет за лифта до езерото Бъля- 100RON общо в двете посоки.

 • Туристическа такса 3 евро на човек на вечер

   

 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ към ЗАД Групама- приблизително 8 процента от общата цена на пътуването

 

 

Разписание:

 

Тръгване от Варна: 6:00ч.

Връщане във Варна: след 22:00ч.

 

 

 

ВАЖНО:

 

 • Депозит в размер на 150 лв цена до 24 часа след потвърждение на резервация.

 • Пълно плащане по резервацията до 31 дни преди датата на заминаване.

 • При наличие на ранни записвания или други промоционални цени, важат специалните условия (ако има такива!) към конкретната оферта.

 • Безвизов режим. Необходими документи: валидна лична карта! 

 • Няма специални здравни изисквания.

 • Клиенти с ограничена подвижност молим да се обърнат към обслужващия ги туристически агент за допълнително съдействие и подробна информация.

 • Минимален брой участници: 30.

 • Краен срок за набирането им: 14 дни преди датата на отпътуване.

 • Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

 • Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма. ТО предлага Застраховка Отмяна на пътуване

 • ТO  е със сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ чрез застрахователен договор при ЗД Групама

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

 

Обозорна обиколка на Букурещ

Включена в цената
В тази екскурзия ще открием 
чудесата на Букурещ, наричан още Маркия Париж на Изтока. Панорамната обиколка на града включва: площада на "Революцията", площада на "Конституция" и също толкова впечатляващата сграда на Военния клуб. Ще научите историята на румънския народ още от времето на Римската империя, Средновековието, Влад Цепеш, преминавайки по пътя на монархията и мрачните комунистически времена на новата история. 
Ще видим отвън втората по големина сграда в света – известна още като 
Дома на Народа, днес Парламент на Румъния.
Ще направим снимки и пред 
Триумфалната Арка на Букурещ.

 

Клуж Напока

Включена в цената

 

Сибиу

Включена в цената
Известен като един от най-красивите градове в Румъния, Сибиу има какво да покаже. Невероятният му средновековен стар град включва красиви градски площади, катедрали и църкви, които изглеждат като излезли от приказка.

По време на обиколката ще минем по главната пешеходна Николае Балческу, ще видим големия и малкия площад, римокатолическата църква „Света Тройца“ и голямата готическа катедрала „Дева Мария“. Няма как да не минем през пасажа, който ще ни отведе до „Моста на лъжите“.

 

Салина Турда

Включена в цената(изисква се входна такса)
След закукска ще се отправим
към солната мина на Турда. Запознайте се с историята на солната мина, като разгледате различните галерии и изложби. Насладете се на различните дейности в подземния увеселителен парк. Някои от тях включват подземно езеро, което може да се изследва с гребла и лодки, виенско колело, боулинг, миниголф, тенис на маса и билярдни маси. След като видим впечатляващата солна мина, продължаваме към град Клуж.

Като вторият по големина град в Румъния, след само столицата Букурещ, Клуж-Напока е икономическата, културна и академична сила на целия регион Трансилвания, което го прави едно от най-добрите места за посещение, за да получите истинско усещане какво представлява е като да живееш в един от най-мистериозните региони в Европа.

Ще започнем хронологичното си пътешествие от достолепната Францисканска църква - средновековно чудо от XIII в., което има историческо значение. Прекосявам лабиринтните улички, за да видим постоянно променящата се фасада на Catedrala Sfantul Mihail, украсена с царствената статуя на крал Матей Корвин. Пред нас се разгръща площад "Юнион", свидетелство за търговското минало на Клуж, където някога търговци и аристократи са се смесвали сред архитектурно великолепие. Ще продължим с Разглеждане на фасадата на Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca- бастион на знанието, който оформя културната идентичност на Клуж. Piața Avram Iancu привлича с очарованието си от началото на века, показвайки архитектурни съкровища и паметници, които разказват за културната еволюция на Клуж.

Езерото Бъля и Фагарашкото шосе
При частна еднодневна екскурзия по магистралата Транфагарасан през планината Фагарас ви очакват върхове, тунели и прекрасни планински гледки.

Пътувайки по Транфагарасанската магистрала, един от най-зрелищните пътища в света. Най-високият път в Румъния, той преминава през планината Фагарас и има повече тунели и виадукти от всеки друг път в Румъния.

Разположено в планината Фагараш, езерото Балеа е впечатляваща забележителност по време на еднодневната ни екскурзия. Езерото се е образувало, след като ледниците са се разтопили, оставяйки огромна празнота, издълбана в скалистите камъни.

По желание ще посетим частично разрушеното цистерцианско абатство в Карта. Ще ви впечатли архитектура включваща капители, прозорци и западен портал от XV в., който все още е запазен. Днес църквата се посещава от евангелската общност в Карта.50 лева за възрастен/30 лв за деца до 11,99г.


Цената включва: транспорт и екскурзоводско обслужване
Цената не включва: разходи от личен характер
двупосочен билет за лифта до езерото Бъля- 100 RON

 

 

 

 

 

 

ПРОГРАМА

1-ви ден 

Варна- Букурещ - Предял

 

Потегляне по маршрут Варна- Букурещ- Предял. Обзорна обиколка на Букурещ със свободно време в центъра за кафе и обяд. Следобяд пристигане в планинския курорт Предял. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.


2- ри ден

Езерото Бъля – Фагарашко шосе

Закуска. Напускаме хотела. Насочваме се към Сибиу.Оставяне на багажа в хотела. Свободно време.

Възможност за допълнителна екскурзия до езерото Бъля и Фагарашкото шосе.

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

3- ти ден

Салина Турда- Клуж Напока

Закуска. Днес ще посетим най- голямата солна мина в Руъмъния, както и втория по големина град след Букурещ, а именно Клуж.

Привечер разглеждане на Сибиу. Вечеря. Нощувка.

 

 

4- ти ден

Варна

Потегляне към България. Пристигане във Варна след 22:00ч.

 

 

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ:

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

 • При пътуване/почивка в чужбина:
  - до 60 дни преди датата на пътуването - без такси, освен ако не се дължат неустойки или такси по анулирани услуги като настаняване, самолетни, фериботни или автобусни билети. В случай че при анулацията се дължат неустойки или други глоби и такси за анулиране на издадени вече самолетни, фериботни или автобусни билети, които са част от пакетната цена на пътуването, се прилагат тарифите и правилата и условията за анулация на съответния превозвач /авиокомпания, автобусна компания или фериботна компания/;
  - от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - такса в размер на 30% от общата стойност на пътуването, ако не се дължат неустойки или такси по анулирани услуги като настаняване, самолетни, фериботни или автобусни билети. В случай че при анулацията се дължат неустойки или други глоби и такси за анулиране на издадени вече самолетни, фериботни или автобусни билети, които са част от пакетната цена на пътуването, се прилагат тарифите и правилата и условията за анулация на съответния превозвач /авиокомпания, автобусна компания, хотелско настаняване и/ или фериботна компания/;
  - от 29 до 
  21 дни преди датата на пътуването - такса в размер на 50 процента от общата цена за пътуването, ако не се дължат неустойки или такси по анулирани самолетни, фериботни или автобусни билети. В случай че при анулацията се дължат неустойки или други глоби и такси за анулиране на издадени вече самолетни, фериботни или автобусни билети, които са част от пакетната цена на пътуването се прилагат тарифите и правилата и условията за анулация на съответния превозвач /авиокомпания, автобусна компания или фериботна компания/;
  - от 
  21 дни до преди датата на пътуването или при неявяване - 100% от общата стойност на пътуването.

 


Ключови думи


Мнения и коментари

Зареждане