Коледните пазари в Колмар! Какво да посетим и дали си заслужава? | Holiday Pirati |
Коледните пазари в Колмар! Какво да посетим и дали си заслужава?

Коледните пазари в Колмар! Какво да посетим и дали си заслужава?


Щом четете това, значи ще научите за магията на Коледа в Колмар. Ако някога е имало място, където да намерите Спящата красавица, Пепеляшка, джуджетата и Снежанка да се мотаят заедно, то значи Колмар, Елзас във Франция е точното място. Колмар е толкова приказен, че надали има подобно място като него в света. Калдъръмените улици ви карат да се чувствате така, сякаш току-що сте попаднали в истинска книга с разкази и можете да видите как места, като това магическо село, биха вдъхновили много от приказките, с които сме израснали и обичаме. Добавете към това магията на Коледа и ще бъдете в рая. Така че позволете ни да ви разведем из коледния базар в Колмар.

Дали си струва да посетим Колмар прз Декември?
Дали си струва да посетим Колмар прз Декември?

Дали си струва да посетим Колмар прз Декември?


Коледният пазар в Колмар постоянно е определян като един от най-добрите коледни пазари в Европа, така че посещението през Декември определено трябва да е в списъка Ви за пътешествия. Блестяща коледна украса и мигащи светлини ще ви потопят в магията на Коледа. Ще останете омагьосани, докато се разхождате из топло осветени улици и алеи, а във въздуха около вас се носи ухание на канела.

 

Богатото наследство на Колмар осигурява идеалния фон за празненствата, тъй като целият град изглежда като сюжет на коледна книга с приказки. Разположени точно в историческия център на града, шестте коледни базара на Колмар излъчват очарование и приветлива атмосфера.Всеки със своя специфична тема, пазарите ще ви обгърнат в магията на Коледа. Това наистина е приказна обстановка.

 

Били сме на доста коледни базари в Европа, но Колмар е един от най-вълшебните, на които сме били.

Да се ​​разхождате по улиците на Колмар е като да гледате как всичките ви детски приказки оживяват. 

Какво прави Елзас толкова специален?

Регионът Елзас във Франция е уникален с това, че е толкова близо до германската граница, че двете култури се смесват, за да създадат тази приказна земя. Елзас е един от най-красивите региони на Франция. Известен е със  своите коледни базари, замъци и пътя на виното. Известен е и с висококачествената си гастрономия, особено киселото си зеле и възхитителните си бели вина.

Регионът Елзас е преминавал напред-назад между Франция и Германия през годините. Самият Колмар е завладян от Франция през 1673 г., но отново е анексиран от Германия от 1871 до 1919 г. и после по време на Втората световна война. Това е бил последният град, който Франция освобождава в края на войната и оттогава и принадлежи, но не може да се отрече германското влияние, което все още е очевидно .

Колмар е много по-малък град от Страсбург, но това, което му липсва като размер, се компенсира с много коледно очарование. Колмар просто надминава всички през Декемри! Може да няма огромен списък от атракции в Колмар, но това се компенсира от количеството живописни места зад всеки ъгъл.

Неща за правене в Колмар по Коледа
Неща за правене в Колмар по Коледа

Неща за правене в Колмар по Коледа


Както споменахме по-рано, няма огромен списък с атракции, но ето малък списък с неща, които можете да правите в Колмар в малко вероятния сценарий, при който да се отегчите да се скитате по тези живописни улици.

Музей Унтерлинден

Той се помещава в сграда, която първоначално е била доминикански манастир от 13-ти век, който по-късно става обществена баня през 1906 г. Днес в него се помещава олтарът на Изенхайм от  Матиас Грюневалд  и се отличава с голяма колекция от местни и международни произведения на изкуството и произведени артефакти от праисторически до съвременни времена. Музеят носи етикета за качество  Musée de France  и е един от най-посещаваните във Франция извън Ил дьо Франс.

Музей на Бартолди
Музей на Бартолди

Малката Венеция


Разхождайки
се по улиците на Колмар, можете да видите малки стрелки на земята с изображения на статуята на свободата. Това е така защото Колмар е домът на Огюст Бартолди, който е скулпторът на Статуята на свободата. Родното му място е превърнато в музей, който съхранява още от удивителните му скулптури.

Малката Венеция
Малката Венеция

Може би най-романтичният и живописен район в Колмар е районът, известен като Малката Венеция. Каналите, облицовани с цветни джинджифилови къщи, са украсени на Коледа със сладки малки мини-празнични сцени, за да добавят наистина към магията на Коледа в Колмар. Тук има и закрит пазар за храни, който със сигурност си заслужава да бъде посетен.

Музей на играчките
Музей на играчките

Музей на играчките

Изживейте отново детството си в Musee du Jouet, който се помещава в бивше кино. Музеят представя колекция от играчки от 19 век до наши дни, показващи начина, по който обществото се е променило през годините. На три етажа посетителите могат да открият антични играчки или герои от анимационни филми; от ретро плюшени мечета до нашите лични фаворити, първите кукли Барби!

Разгледайте църквите в Колмар
Разгледайте църквите в Колмар

Разгледайте църквите в Колмар


Няма недостиг на красиви църкви за разглеждане в Колмар.

Те са още по-вълшебни на Коледа, тъй като вътре ще намерите красиво украсени коледни елхи и празнични сцени от Рождество Христово.

Уловете си дъга!
Уловете си дъга!

Уловете си дъга!

Не буквално! Но,знаете ли, че цветът на всяка къща показва професията на семейството. Например синьо за рибари, жълто за пекари, зелено за фермери, червено за месари, розово за публични домове и бяло или кафяво за кожари. Очевидно още по-назад във времето къщите са били боядисани или в бяло, или в червено, за да покажат към коя вяра принадлежиш.

В друга сладка традиция сърцата на вратите означаваха, че жената вътре ще се жени, така че липсата на сърце означава, че си търси жених.

Коледна музика за атмосфера
Коледна музика за атмосфера

Коледна музика звучи на много от коледните базари в Колмар.

и това е прекрасно допълнение към атмосферата.

Пазарите затварят рано
Пазарите затварят рано

Пазарите затварят рано!

Коледните базари в Колмар обикновено затварят до 19:00 ч. през делничните дни и до 20:00 ч. през уикендите, така че не планирайте да използвате пазарите за късни вечери.

Колмарските коледни базари са едни от първите, които отварят врати в района.

 

Носете пари в брой
Носете пари в брой

Носете пари в брой и в идеалния случай дребни банкноти.

Докато някои сергии ще приемат карта за значителни покупки, парите в брой са единствената опция за други сергии (особено когато купувате дребни неща като храна) и често се предпочитат.

Привечер е най- хубавото време за посещение на пазарите.

Според нас най-доброто време за посещение на коледните базари в Колмар е около час преди залез слънце до около час след залез слънце.

Това ще ви даде част от най-красивата светлина (и ще можете да видите как коледните светлини се включват за вечерта!), ще имате достатъчно дневна светлина в началото на посещението си, за да направите няколко снимки, и ще можете да видите пазарите се изпълват с местни жители и туристи, тъй като вечерта продължава.

28.10.2023 г. - TravelTeam

Зареждане